DE ROOVER & Zn bvba • Schrieksesteenweg 160 • 2221 Booischot - Pijpelheide • T 015 23 31 10 • F 015 23 61 78 • info@deroover.be
u bent hier: Skip Navigation LinksDakbedekking > Roofing - EPDM

Dakbedekking

Roofing - EPDM

Firestone rubbercoverterecht voor al uw benodigdheden voor het plaatsen van roofing of EPDM

Wij bieden u ondermeer aan:

Roofing

Derbigum

DERBIGUM is een eindlaag, samengesteld uit edele thermoplastische
atactische polyolefi nen (TPO) en uit een halogeenvrij brandwerend
product. Het is milieuvriendelijk en niet-toxisch.

DERBIGUM is aan de bovenzijde voorzien van twee afgescheiden
wapeningen, glasvlies en niet-geweven polyester, die het product een
perfecte dimensionele stabiliteit verschaffen alsmede een uitstekende
scheur- en ponsweerstand.

De onderzijde van de DERBIGUM heeft aan de ene kant een boord
met talk (voor verlijming van DERBISEAL S), en aan de andere kant een
boord in polyethyleen wegbrandfolie (voor lassen met warme lucht en
vlamlassen).

Derbicoat

DERBICOAT S is een onderlaag, samengesteld uit edele thermoplastische atactische polyolefi nen (TPO).
DERBICOAT S is aan de bovenzijde voorzien van een versterkte glasvlieswapening.

Derbibond

DERBIBOND is een milieuvriendelijke, bitumineuze koudlijm, zonder enig risico bij transport en
applicatie. DERBIBOND NT is een koudlijm vrij van Vluchtige Organische Componenten (VOC).

DERBIBOND wordt gebruikt voor het verkleven van bitumineuze waterdichtingsmembranen en
bitumineuze onderlagen. De DERBIBOND NT vormt bovendien een waterdichte laag tussen de
ondergrond en het waterdichtingsmembraan.

Derbimastic

DERBIMASTIC S is een bitumineuze afwerkings- en herstellingspasta, ideaal voor het perfect waterdicht maken van meerdere soorten dakafwerkingen.

Voordelen

  • Ideale, noodzakelijke en waterdichte verbinding tussen het bitumineus membraan en alle andere detailafwerkingen op het dak Blijft soepel en verzekert een duurzame, waterdichte afwerking
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden en UV-straling
  • Scheuren en blazen kunnen vlot en vlamvrij hersteld worden
Gedimax roofing

Plaatsing volgens vlamlasmethode of verkleven met een bitumineuze daklijm.

•Bestaat uit een wapening van niet-geweven polyester.
•Heeft een zeer goede rek- en treksterkte.
•Bovenzijde met donkergrijze leislag voor optimale UV-weerstand.
•Onderzijde is voorzien van een geperforeerde wegbrandfolieGedimax onderlaag


EPDMEPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) of EPDM folie is ideaal als dakbedekking en voor het bekleden van prefab dakpanelen. Ook als waterkering in muren biedt EPDM een goed alternatief voor DPC folie. EPDM zal niet snel scheuren of barsten door uitdroging zoals de klassieke dakbedekking omdat hij UV- en ozonbestendig is. EPDM is zowel geschikt voor nieuwbouw alsook renovatie en wordt koud verwerkt, volledig gelijmd en met ballast of mechanisch bevestigd.

EPDM gaat gemiddeld meer dan 50 jaar mee en is volledig recyclebaar op milieuvriendelijke wijze. Mede door zijn lange levensduur staat EPDM plaatsen garant voor een onderhoudsvrije toekomst.

EPDM heeft een lagere ecologische afdruk dan andere dakbedekkingsproducten door de lagere energie die nodig is voor de productie en bevat geen chemische middelen die het milieu belasten door uitspoeling in het regenwater. EPDM is dus niet enkel duurzaam maar ook milieuvriendelijk!

Firestone rubbercover

hHet Firestone RubberCover™ EPDM-membraan is een 100% gevulkaniseerd éénlaags dakbedekkingsmembraan op basis van het ethyleen-propyleen-dieen terpolymeer. Het biedt een reeks unieke eigenschappen & voordelen.
De afgelopen decennia werden Firestone EPDM-dakbedekkingsmembranen met succes geplaatst op duizenden commerciële en industriële daken wereldwijd. Vandaag zijn deze hoogwaardige Firestone EPDM-membranen ook beschikbaar voor kleine residentiële platte daken.

Specificaties

De Firestone RubberCover™ EPDM-membranen zijn beschikbaar in grote, naadloze folies tot 6,10 m breed.Eigenschappen & voordelen

Zeer lange levensduur

Firestone RubberCover™ EPDM-membranen zijn uitstekend bestand tegen ozon, UV-stralen en grote temperatuurverschillen. Dit levert hen een levensverwachting van meer dan 50 jaar op. De plaatsing van meer dan 1.000.000.000 m² membranen wereldwijd is het levende bewijs van de duurzaamheid en kwaliteit van de Firestone EPDM-membranen.

Firestone RubberCover™ EPDM-membranen zijn beschikbaar in grote, naadloze folies tot 6,10 m breed. De meeste kleine residentiële daken kunnen bijgevolg bedekt worden met één enkel naadloos membraan. Het maken van naadverbindingen op het dak zelf is dus zeer uitzonderlijk.
Zeer lage levenscycluskost.

Na de plaatsing vragen Firestone RubberCover™ EPDM-membranen weinig of geen onderhoud. Deze eigenschap, in combinatie met de lange levensduur en competitieve plaatsingskost, zorgt voor een zeer lage levenscycluskost.
Eenvoudige plaatsing zonder vlam.

De Firestone RubberCover™ EPDM-membranen zijn eenvoudig te plaatsen. Het membraan wordt steeds volledig verkleefd aan de ondergrond met RubberCover™-contactlijm. De plaatsing vereist dus geen vlam.

Zeer flexibel en blijvend elastisch

Firestone RubberCover™ EPDM-membranen blijven soepel, zelfs bij lage temperaturen, zodat ze het hele jaar door kunnen geplaatst worden. Het membraan kan tot 300% rekken om het eventueel uitzetten van de draagstructuur op te vangen.

Milieuvriendelijk

Firestone RubberCover™ EPDM is een inert materiaal met beperkte invloed op het milieu, noch bij de productie, noch bij de plaatsing. Bovendien heeft het membraan een zeer lange levensduur in vergelijking met andere dakmembranen. Firestone's EPDM-fabrieken zijn overigens gecertificeerd volgens de ISO 14000 norm voor hun verantwoorde omgang met het milieu.

Recuperatie van regenwater

Fysische testen bij Eurofins, een geaccrediteerd Belgisch labo dat erkend is voor milieu-analyses, toonde aan dat het Firestone RubberCover EPDM membraan en de verwerking ervan compatibel zijn met de recuperatie van regenwater.
Vliegvuurbestendigheid.